Dagplejerne - Saltum

Personlig præsentation af dagplejerne i Saltum

 

 Dorte Daarbak   Dorte B. Daarbak

Orlov til september 2018.

Jeg bor i Saltum by, i et ikke ryger hjem. Vi har 2 kaniner, som er udenfor.

Min erfaring med børn, er fra en børnehave i 8 år, fra egne børn Mikkel fra 98 og Katrine fra 01 herefter dagplejer siden 2008

Hos mig giver jeg børnene tryghed, ved at vi har faste rutiner, som f.eks sange og daglige gøremål.

Jeg tænker over motoriske udfordringer både inde og udenfor i nærområdet.
Jeg er interesseret i hjernegymnastik, da det giver god forudsætning for indlæring på længere sigt.

Omsorg giver jeg ved at lade børnene udvikle sig i eget tempo, følger børnenes rytme og initiativ.

Anerkendelse er en accept af at blive set som den man er, det giver selvværd, selvtillid gives ved at få ros for det man gør.

Nærvær gives ved at være lyttende og støtte op om børnene.
Jeg lægger vægt på et godt forældresamarbejde, da vi skal have de små poder godt videre.

Hver uge går vi i legestue, hvor vi mødes med kollegaer og deres dagplejebørn, vi er i heldagslegestue hver 14. dag.

Jeg er tilmeldt grønne spirer.

Jeg arbejder ud fra pædagogiske læreplaner.

Jeg har DGI certificering. 

Jeg har købt min egen kangaroo cykel til 4 børn med hjælpe motor. Vi bruger cyklen til stranden, skoven, besøge kollegaer osv

 

Anne Marie Villadsen

Jeg bor på en gård ved Sdr. Saltum i et dejligt naturskønt område, med meget plads omkring os. På gården er der får, kanin, og katte. Dagplejehjemmet er et ikke ryger hjem.  

Jeg er naturdagplejer, og det bedste sted at udforske, og stimulere sine sanser er udendørs, hvilket vi stort set er hver dag. Har mange års erfaring som dagplejer, og ser det enkelte barn som noget unikt. Mine værdier er at se børnenes individuelle behov og udvikling, give dem tryghed, anerkendelse og nærvær med plads til fordybelse, prioriterer at hjælpe børnene med at blive selvhjulpne, og indgå i et fællesskab. Vores dagligdag indeholder en fast rytme, med struktur og genkendelighed, gennem leg, sanglege, læse bøger, kreativudfoldelse, bruge vores fantasi, ud i naturen, hilse på dyrene, og være med i de daglige gøremål.  

Vi benytter meget skoven, som er lige ved gården, vi går ofte gennem skoven, for at komme ned til lege- pladsen Fællestoft i Sdr. Saltum. Om foråret sår vi frø, som vi så senere på året høster som grøntsager, og tilbereder, og spiser. Jord til bord tanken, det skaber megen glæde hos børnene. Vi har også mulighed for at cykle en tur, da jeg har en el-cykel til rådighed med plads til 4 børn, børnene er fastspændte, og benytter cykelhjelme. Vi tager på tur i nærområde Saltum, V. Hjermitslev og deltager i andre aktiviteter. Vi er i heldagslegestue hver 14. dag.        

Jeg lægger stor vægt på et godt forældresamarbejde, så vi i fællesskab kan bidrage til en god udvikling hos  barnet, i en god konstruktiv løbende dialog.

 

 Dorthe Jakobsen
Jeg en ung pige som bor på et lille landsted lidt uden for Saltum sammen med min skønne familie. Det er dog ikke længere væk end at madpakken smøres og barnevognen pakkes så vi kan komme på tur i skoven, på stranden, i børnehaven, i hallen osv. I nogle perioder er jeg så heldig at have en cykel til rådighed med plads til 4 børn. Hvilket er til stor fornøjelse for børn og dagplejer. Den giver også større mulighed for at tage på besøg hos mine kollegaer, så vi bliver bekendt med deres hjem i forhold til gæsteplejen.  

Jeg bruger babytegn så barnet får mulighed for på et tidligere stadie inden sproget kommer at kommunikere med mig. Det kan gøre dagen lidt lettere for barnet når det kan fortælle om det er tørstig, sulten eller træt.

Er DGI dagplejer hvilket betyder at jeg i hverdagen er bevist om at sikre, at børnene får alsidige bevægelser. Dette sker via sang og motoriske udfordringer ude som inde. Dette styrker børnenes kropslighed og bevægelser som fremmer læring og udvikling langt ud i fremtiden.

Som udgangspunkt er vi ude hver dag for at udforske naturen i vådt og tørt vejr. Hverdagen giver mulighed for oplevelser og læring med pasning af heste, katte og kanin. Hele sommeren er målet at min dagpleje flytter udenfor i min store have. Vi spiser i læ på en overdækket terrasse og går efterfølgende på opdagelse via sang og leg i havens mange rum.

Aktiviteterne i hverdagen afhænger af børnenes alder, og at respektere deres kunnen og forskelligheder er en selvfølge. Dog bliver de indraget i hverdagens gøremål så som fodring af dyrene, hente brænde, rive blade, skovle sne, så og vande i haven, osv.

Jeg sætter en ære i at børn og forældre skal føle sig trykke , via en åben og ærlig dialog, så vi i fællesskab kan give barnet de bedste muligheder for at udvikle sig.

 

 

 

Kontakt

Børne- og Kulturforvaltningen
Danmarksgade 3
9690 Fjerritslev
Tlf.: 72 57 77 77
bk@jammerbugt.dk

Dagplejen
Danmarksgade 3
9690 Fjerritslev

Teamleder
Ellen Matthäi
Tlf.: 72 57 74 41
emt@jammerbugt.dk

Bestyrelsesformand
Stine Lund Vestmark
Mobil: 60 76 33 81 
stinelundj@hotmail.com